L’atenció a un client va molt més allà del mer tracte que es pugui tenir en el propi local. I és que el contacte directe no és l’única cosa que va a influir-li a l’hora de jutjar l’espai en el qual acaba de menjar. Altres factors gaudeixen d’una enorme importància. És el que es coneix com l’experiència d’usuari. El cicle d’elements que van des del primer moment en el qual escolta el nom del teu local, fins a aquell en el qual es retira.

 

Principals passos per a una excel·lent atenció

 

El primer serà gestionar adequadament la manera en la qual es va a assabentar. Ja sigui per Internet o amb el boca a boca, va a rebre una informació que ho condicionarà. Per tant, això el que fa és mostrar-te la importància que el teu treball per millorar sigui sempre constant. Perquè d’aquesta manera no rebis més crítiques a cap moment.

 

El següent contacte serà quan el teu client entri en el local. Aquí és important la rebuda que va a tenir. No solament per part del personal, sinó, en general, el del propi ambient o de l’espai. Cal treballar perquè utilitzin els cinc sentits a l’hora d’entendre el teu local. L’olfacte, evidentment, és un dels més importants. Les cuines obertes ajuden en aquest punt.

 

És important la rebuda que va a tenir. No solament per part del personal, sinó, en general, el del propi ambient o de l'espai. Click To Tweet

 

Un altre truc molt utilitzat és el d’una xemeneia o emprar el foc, així com els elements vegetals. Aquests aporten tranquil·litat i una bona dosi d’identitat estètica, de manera que resultarà agradable. I, com a advertiment, cuidat amb els productes de neteja i amb la colònia dels cambrers: que no arribin a envair als clients.

 

Una vegada que entren a la teva sala, van a trobar-se perduts per un moment. És a dir, estaran esperant a ser rebuts. Aquí la coordinació és fonamental, així com les habilitats comunicatives dels cambrers. Tenir una persona encarregada de la rebuda pot solucionar aquesta dificultat. És un bon punt per treballar adequadament l’aspecte dels cambrers, ja que aquest va a parlar també sobre el lloc en el qual es va a menjar. És a dir: resulta important que sigui el més adequat.

 

Arriba el moment d’oferir la taula al client. Poden passar dues coses. O bé la persona que els ha rebut els guia fins a ella, o bé s’encarrega un altre cambrer de fer-ho. Tot ha de ser amb un ampli somriure. En els llocs més elegants s’ajuda a la gent a asseure’s i a deixar els abrics, com a part del protocol. En qualsevol cas, la presència ha de ser evident per part del cambrer, fer notar que està amb temps suficient per escoltar qualsevol comentari o petició.

 

 

El següent punt d’interès és el de la pròpia taula. Ha d’estar ja preparada abans que se senten en ella. Almenys, els elements bàsics. L’ordre, la proporció i l’harmonia són aspectes fonamentals que permeten aconseguir el millor resultat. Pot haver-hi un detall, com un gerro amb una flor o una petita vela, però mai més, ja que es veuria sobrecarregada.

 

És el moment de lliurar la carta i d’oferir-li els diferents plats al client. Aquí, frases com “no dubtin a dir-nos si creuen que li podem ajudar en alguna cosa” són fonamentals. Ha de quedar tot perfectament explicat. Recomanar el millor que hi ha en el restaurant, així com els plats que no estan en la carta. Per a això, senzillament cal vocalitzar-los i explicar-los amb calma, mirant a tots els clients en fer-ho. I oferint, una vegada més, els seus serveis, en cas de ser necessaris.

 

Mentre pensen en els diferents plats, tot això amb el seu espai, es porta la beguda que han demanat. Es deixa en la taula i es pregunta, de nou, si saben el que van a prendre. En cas afirmatiu, es pren nota. En cas negatiu, es torna a anar el cambrer. Però parant esment perquè pugui prendre comanda quan sàpiguen el que volen.

 

 

Que un cambrer mostri estima i simpatia pels clients és fonamental per crear un vincle important entre ells. És alguna cosa que has d’animar a practicar a aquests, perquè el boca a boca afavoreixi l’aparició de nous clients. Així com un servei que garanteixi un bon nivell d’atenció per part del personal del restaurant. Aquestes serien les claus que necessites conèixer per a un bon servei.

 

En conclusió, el més important per aconseguir un bon servei amb els clients és disposar dels temps perfectament mesurats i estructurats. De manera que gens es faci amb tardança i tot resulti natural, i mai precipitat. Comptar amb un supervisor és la millor manera que tens d’esmenar els possibles errors que puguin anar apareixent durant el procés. A més, serà una ajuda extra centrada en l’aspecte de l’experiència, la qual cosa intensificarà els resultats.

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
GRATIS - No te pierdas los mejores trucos y consejos para tu restaurante.

GRATIS - No te pierdas los mejores trucos y consejos para tu restaurante.

Suscríbete a mi newsletter y accede a contenidos exclusivos de Cómo conseguir Clientes, Redes Sociales, Marketing de Contenidos, Gestión de los Recursos Humanos y mucho más. 

Aviso y Comercial

Te has registrado correctamente... ahora, revisa tu correo