Triar bé l’equip per al teu negoci és un requisit imprescindible per al seu èxit.

Pot semblar una tasca senzilla, però no ho és en absolut ja que hem de tenir en compte no solament la formació sinó també les habilitats socials de la persona que va a representar la teua empresa.

És molt més fàcil que una persona *extrovertida i sociable aprenga les tasques que ha de realitzar, que ensenyar a un candidat amb una formació exquisida a somriure…

Tenint açò en compte, us deixem 5 passos per a triar un personal qualificat per al teu restaurant:

 

Pas 1- Quines esperes del nou empleat?

 

És important transmetre al candidat quin tasques esperem que realitze. Si les seues funcions no es defineixen des d’un principi i simplement donem per fet que sabrà què fer, el més probable és que ni el treballador ni l’ocupador estiguen a gust en aqueixa relació.

A més, definir bé les seues tasques ajudarà al fet que tries la persona ideal per al lloc, sense necessitat d’optar per un candidat extremadament qualificat, si no ho necessites.

 

Pas 2- Què guanya el candidat si tria treballar amb mi?

 

En un procés de selecció ambdues parts s’han de triar mútuament. El més probable és que tinguem molts candidats disponibles, però retenir a un bon personal és tan important com triar-ho en un primer moment i només voldran seguir treballant amb nosaltres si estan a gust.

Pregunta a la teua plantilla actual per què els agrada treballar amb tu i què canviarien. Aquestes respostes ens donaran moltes pistes per a comprendre en què ens diferenciem de la competència a l’hora que ens trien, a més d’involucrar el teu personal amb el teu negoci ja que se sentiran escoltats i més motivats.

 

Pas 3 – Feix que se sàpia que necessites personal

 

Quan faces pública l’oferta de treball deixa clar quines esperes i què ofereixes, mesurant molt que ambdues coses siguen proporcionades.

On publicar-ho dependrà molt del nivell de qualificació que esperes. No trobaràs el mateix perfil si envies el lloc oferit a una escola d’hostaleria que si ho publiques en un portal genèric d’ocupació o si ho llances en les Xarxes Socials.

 

Pas 4 – Para esment a la selecció

 

A l’hora d’anar-te a l’entrevista tingues preparada una llista amb quines qualitats ha de tenir, actitud, presència física, coneixement d’idiomes, etc., i si el candidat compleix amb les característiques llistades les pots anar ratllant.

Quan ja no tingues a les persones davant, aquesta serà una gran eina per a ajudar-te a recordar i a triar el candidat que millor encaixa en el perfil cercat.

 

Pas 5 – Formació

 

Integrar al nou empleat en la plantilla no és alguna cosa automàtic i fer-li part de l’equip és molt important.

A més, un personal amb millor formació incideix directament en el nivell de vendes. Un cambrer sense formació al que li pregunta un client “Què em recomana?” probablement li responga que “-Tot està bo”, però si li formem adequadament sabrà què productes de la nostra carta són més rendibles, quins estan de temporada i podrà fer una recomanació amb més criteri.

La formació és alguna cosa continuat i es conjumina amb un seguiment i monitoratge que garantiran que tenim un personal al dia de les necessitats del teu restaurant aconseguint un repartiment de tasques òptim.

 

Bona cerca!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
GRATIS - No te pierdas los mejores trucos y consejos para tu restaurante.

GRATIS - No te pierdas los mejores trucos y consejos para tu restaurante.

Suscríbete a mi newsletter y accede a contenidos exclusivos de Cómo conseguir Clientes, Redes Sociales, Marketing de Contenidos, Gestión de los Recursos Humanos y mucho más. 

Aviso y Comercial

Te has registrado correctamente... ahora, revisa tu correo